Oпштина се суочава са наслеђеним дуговима
9. фебруара 2016.
Учесници обуке предложили осам пројeкта
11. фебруара 2016.
Прикажи све

Завршена сезона лова на крупну дивљач


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Lovci%2011

У ловиштима Ловачког удружења Топлица,која се простиру на површини од 61.484 хектара,завршена је сезона лова на крупну дивљач. Сезона је трајала од 1. октобра прошле до 31. јануара ове године.

Управник прокупачког ловишта Топлица Владан Лазић рекао је да су током сезоне лова ловци одстрелили 36 дивљих свиња.

– Током трајања лова на крупну дивљач није евидентиран ниједан случај бесправног лова или повређивање ловца,изјавио је он и додао да ће до краја фебруара бити организована и хајка на вукове.

Говорећи о репроцентру,који се налази у прокупачком селу Миљковица,Лазић је напоменуо да се он налази на површини од четири хектара и да је његова изградња у потпуности завршена.

 

– У ограђено узгајалиште треба да се пусти 12 дивљих свиња и три вепра. И поред тога што смо Удружењу Буковик из Соко Бање,које се налази у саставу ЈП Србијашуме”, још у августу прошле године уплатили скоро 200 хиљада динара за ове свиње,до реализације уговора још није дошло,изјавио је Лазић.  

Величина слова: