Opština se suočava sa nasleđenim dugovima
9. februara 2016.
Učesnici obuke predložili osam projekta
11. februara 2016.
Prikaži sve

Završena sezona lova na krupnu divljač


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Lovci%2011

U lovištima Lovačkog udruženja Toplica,koja se prostiru na površini od 61.484 hektara,završena je sezona lova na krupnu divljač. Sezona je trajala od 1. oktobra prošle do 31. januara ove godine.

Upravnik prokupačkog lovišta Toplica Vladan Lazić rekao je da su tokom sezone lova lovci odstrelili 36 divljih svinja.

– Tokom trajanja lova na krupnu divljač nije evidentiran nijedan slučaj bespravnog lova ili povređivanje lovca,izjavio je on i dodao da će do kraja februara biti organizovana i hajka na vukove.

Govoreći o reprocentru,koji se nalazi u prokupačkom selu Miljkovica,Lazić je napomenuo da se on nalazi na površini od četiri hektara i da je njegova izgradnja u potpunosti završena.

 

– U ograđeno uzgajalište treba da se pusti 12 divljih svinja i tri vepra. I pored toga što smo Udruženju Bukovik iz Soko Banje,koje se nalazi u sastavu JP Srbijašume”, još u avgustu prošle godine uplatili skoro 200 hiljada dinara za ove svinje,do realizacije ugovora još nije došlo,izjavio je Lazić.  

Veličina slova: