Почиње школа пливања и ватерпола
27. јула 2016.
Квалитет на првом месту
29. јула 2016.
Прикажи све

Завршена вакцинација крупне стоке


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

vak%20krupne%20stoke

На територији Топличког управног округа завршена је вакцинација крупне стоке против нодуларног дерматитиса. Током вакцинације забележен је и један случај обољења од ове болести у селу Мршељ,које је по свим прописима уништено.

-Вакцинација крупне стоке на територији општине Прокупља,Блаца,Житорађе и Куршумлије кренула је 30. јуна. Захваљујући великом ангажовању ветеринара овај важан посао завршен је за 20 дана,изјавио је координатор Локалног центра за праћење,кретање,превенцију и контролу заразне болести нодуларни дерматитис у Топличком управном округу др Небојша Вукадиновић који је додао да је у све четири општине у Топлици вакцинисано скоро 12.100 грла крупне стоке.

Вакцине за вакцинацију обезбедило је Министарство пољопривреде и заштите животне средине- Управа за ветерину.

– Да би се спречила ова болест извршена је и дезинсекција критичних објеката за чување говеда и друге крупне стоке од комараца,мува,крпеља и других штеточина,рекао је Вукадиновић и нагласио да је у наредном периоду планирана и авио заштита на појединим локалитетима.

Величина слова: