Појачана дежурства на рекама и језерима
12. децембра 2014.
Промоције књига у Библиотеци и Музеју
16. децембра 2014.
Прикажи све

Завршена Зимска школа за пољопривреднике


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 

zimska%20skola%201(1)                    zimska%20skola%202

У организацији Пољопривредно стручне и саветодавне службе Прокупља (ПСС) одржана је Зимска школа за пољопривреднике. Саветодавци ПСС један дан су имали предавања у Житорађи,а два у Прокупљу.

– Тродневно саветовање била је јединствена прилика да се пољопривредници упознају са проблемима у пољопривреди током ове године и новинама које се примењују у овој грани привреде,изјавио је директор ПСС Прокупља Александар Радуловић и додао да су саветодавци разменили мишљења о раду са самим пољопривредницима.

Током трајања зимске школе обрађене су теме из разних области пољопривреде.

Саветодавац за сточарство Душка Петровић говорила је о објектима за смештај крупне стоке,увођењу књиговодства на фармама по ФАДН методологији и начину формирања задруга.

Полазнике школе са новинама у производњи леске и у воћарству упознала је саветодавац за воћарство Снежана Николић,а о болестима кромпира саветодавац за заштиту биља Маринко Јовичић.

Снежана Јовић,саветодавац за заштиту биља одржала је предавање на тему „Проблеми у производњи стрних жита у 2014. години“ и „Вођење евиденције на пољопривредним газдинствима кроз Књигу поља“.

О микроклиматским условима у објектима за смештај говеда предавање је одржао саветодавац за сточарство Игор Петровић,а Миљан Милојић о новинама у гајењу поврћа у заштићеном простору.

Саветодавци за воћарство и виноградарство Дејан Тонић и Магдалена Тодоровић говорили су о органској пољопривредној производњи и виноградарском регистру.

 

 

 

 
Величина слова: