Joш 98 слободних места
19. јула 2016.
Завршен богат спортски програм
21. јула 2016.
Прикажи све

Завршене последње припреме за прославу славе


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

OO%20slava OO%20slava%201

Организациони одбор за обележавање градске славе Свети Прокопије данас је разматрао резултате реализације свих активности које су обухваћене програмом славских свечаности,организованих у част Светог Прокопија,заштитника нашег града.

– Грађани су имали прилику да још од 14. јула,када су почеле славске свечаности,уживају у културно-спортским дешавањима и,оно што је најважније,то је да су све манифестације биле изузетно посећене,рекао је председник Организационог одбора и домаћин градске славе Милан Аранђеловић.

На данашњем састанку договорено је да се ове године постхумно додели Похвалница бившем директору Компаније ЛЕОНИ Јоргу Пекнецу. Поред великог доприноса у развоју привреде и смањењу незапослености у Прокупљу,господин Пекнец је био и велики донатор,помажући сиромашне породице,дечје установе и најугроженије становнике наше општине.

И ове године поводом градске славе на прокупачком шеталишту биће организована Улица даривања,која је прошле године отворена по први пут и изазвала велико интересовање и пажњу грађана. Осмишљена како би се славска трпеза понудила и поделила са свим грађанима,Улица даривања биће отворена на дан славе,сутра у 11. часова.

Организациони одбор за обележавање градске славе Свети Прокопије позива овом приликом све грађане Прокупља да дођу у Улицу даривања и прославе градску славу традиционално,уз послужење које је припремљено уз помоћ бројних донатора.        

Славске свечаности биће настављене у 18.00 часова културно-уметничким програмом на Тргу топличких јунака,где ће учествовати културно-уметничка друштва „Абрашевић“ и  „Топлица“ са својим гостима из Александровца,Трстеника и Соко Бање. На свечаном концерту наступиће и плесни студио „Стар“ и вокални састав „Константин“ из Ниша,а потом ће Прокупчане забављати солиста РТС Ивана Тасић,уз пратњу оркестра прокупачког Дома културе.

Величина слова: