Веће уштеде у буџету
30. новембра 2015.
Неопходна безбедност свих учесника у саобраћају
2. децембра 2015.
Прикажи све

Завршено прихватилиште за дивље свиње


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

У атару прокупачког села Миљковица завршено је прихватилиште за дивље свиње које се простире на површини од четири хектара. Средства за ову инвестицију у износу од 2,8 милиона динара обезбедило је Министарство пољопривреде и заштите животне средине – Управа за шуме.

– У протеклих пет месеци у изградњи прихватилишта,осим запослених у ловачком удружењу,учествовао је велики број ловаца,изјавио је управник Ловишта Топлица Владан Лазић и додао да очекује да до краја године у огрaђеном делу буде пуштено 12 дивљих свиња и три вепра.

Говорећи о сезони лова на крупну дивљач,која је кренула 1. октобра,он је рекао да је до сада одстрељено 19 дивљих свиња,од којих је највећи број одстрељен у атарима села Бели Камен и Ргаје.

– Захваљујући сталним дежурствима на терену,у последњих неколико месеци у ловиштима којима газдује Ловачко удружење Топлица није забележен ниједан случај криволова,рекао је Лазић.  

uzgajaliste%202

Величина слова: