Veće uštede u budžetu
30. novembra 2015.
Neophodna bezbednost svih učesnika u saobraćaju
2. decembra 2015.
Prikaži sve

Završeno prihvatilište za divlje svinje


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

U ataru prokupačkog sela Miljkovica završeno je prihvatilište za divlje svinje koje se prostire na površini od četiri hektara. Sredstva za ovu investiciju u iznosu od 2,8 miliona dinara obezbedilo je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine – Uprava za šume.

– U proteklih pet meseci u izgradnji prihvatilišta,osim zaposlenih u lovačkom udruženju,učestvovao je veliki broj lovaca,izjavio je upravnik Lovišta Toplica Vladan Lazić i dodao da očekuje da do kraja godine u ograđenom delu bude pušteno 12 divljih svinja i tri vepra.

Govoreći o sezoni lova na krupnu divljač,koja je krenula 1. oktobra,on je rekao da je do sada odstreljeno 19 divljih svinja,od kojih je najveći broj odstreljen u atarima sela Beli Kamen i Rgaje.

– Zahvaljujući stalnim dežurstvima na terenu,u poslednjih nekoliko meseci u lovištima kojima gazduje Lovačko udruženje Toplica nije zabeležen nijedan slučaj krivolova,rekao je Lazić.  

uzgajaliste%202

Veličina slova: