Бесплатне саднице воћа за пензионере
3. априла 2016.
Прокупачки музеј на фестивалу у Нишу
5. априла 2016.
Прикажи све

Завршни радови на реконструкцији сеоских амбуланти


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 beloljin%20dom%20zdravlja1beloljin%20dom%20zdravlja2

Председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић,са сарадницима,обишао је радове на реконструкцији крова амбуланте у Белољину.

-Општина Прокупље наставља акцију уређења амбуланти на сеоском подручју,коју спроводи у сарадњи са  Министарством здравља републике Србије.

У току су радови на реконструкцији крова амбуланте у Белољину и санацији фасаде ове зграде,за које је из буџета општине издвојено 1.200.000,00 динара,рекао је председник Пауновић.

Према његовим речима,сви предвиђени радови,од  замене столарије,подова,кречења,до санације крова,обезбедиће много боље услове за  рад здравствених радника ,чиме ће  услуге примарне здравствене заштите бити унапређене и подигнуте на виши ниво. 

beloljin%20dom%20zdravlja3

 Директорка Дома здравља Прокупље,др Мирјана Миладиновић је овом приликом истакла  да је реновирање свих амбуланти  било планирано још пре петнаестак година.

-Међутим,тек од прошле године почели смо да радимо део по део,захваљујући локалној самоуправи  и  средствима из републичког буџета.   Ово су сада завршни радови на амбуланти у Белољину,претходно је  замењена столарија,реконструисан  санитарни чвор  и подови.  Добијањем оваквог објекта у целини,  очуваће се ова зграда и добити бољи услови за рад  и квалитетније здравствене услуге  за око 500 становника овог подручја.

Према њеним речима,укупна вредност свих поменутих радова ,  којим су обухваћене амбуланте  у Белољину,Великој Плани,Малој Плани и Житном Потоку,износи  преко 4 милиона динара,од којих је Општина Прокупље обезбедила  2 милиона ,док је из републичког буџета одобрено око 2,4 милиона динара.

Величина слова: