Brže i lakše do njiva
10. jula 2015.
Košarkaši otvorili sportski deo programa
14. jula 2015.
Prikaži sve

Zbrinute još dve porodice sa Kosova i Metohije


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Interno%20raseljena%201 Interno%20raseljena%202

U okviru projekta za stambeno zbrinjavanje interno raseljenih lica,otkupom seoskih kuća danas su dve porodice raseljene sa Kosova i Metohije dobile kuće sa okućnicom. Jednu je dobila Suzana Slavović u Zdravinju,a drugu Lela Milić u Maloj Plani. Ugovore o otkupu kuća je ovim dvema porodicama uručio predsednik Opštine Prokuplje,a one će nakon pet godina korišćenja preći u njihovo trajno vlasništvo.

– Želim vam da živite dugo i srećno u vašim novim domovima,rekao je prilikom potpisivanja ugovora predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović i dodao da će se lokalna samouprava i ubuduće truditi da stvori bolje uslove za život svima onima koji žele da ostanu ovde kako bi na taj način smanjila izumiranje sela.

Komeserijat za izbeglice i migracije Republike Srbije i Opština Prokuplje do sada su kupili 18 kuća u selima Vodice,Končić,Prekašnica,Kondželj,Beloljin,Prekadin i Šišmanovac.

Na teritoriji opštine Prokuplje naseljeno je 145 izbeglih lica iz bivših jugoslovenskih republika Hrvatske i Bosne i Hercegovine i 4.729 interno raseljenih sa Kosova i Metohije.

Veličina slova: