Млади таленти одушевили публику
25. децембра 2017.
Новогодишњи поклони ученицима
27. децембра 2017.
Прикажи све

Зимска школа за пољопривреднике

Традиционална зимска школа, коју је организовала Пољопривредно стручна служба Прокупље, окупила је велики број власника регистрованих пољопривредних газдинстава из Мађара, Горње и Доње Трнаве, Нове Божурне, Ђуревца, Здравиња, Велике и Мале Плане и других прокупачких села. Поред њих, у овој зимској школи учествовали су и професори и ученици Пољопривредне школе “Радош Јовановић Сеља”.

poljoprivreda2

-Један од примарних циљева Зимске школе је да се прокупачки и топлички пољопривредници упознају са најновијим технологијама у пољопривредној производњи и мерама аграрне политике, које спроводи Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, изјавио је в.д. директор-а ПСС Прокупље Жарко Копривица.

Стручни сарадник Института за ратарство и повртарство из Новог Сада Влада Митровић, говорио је о потенцијалима и карактеристикама многих хибрида кукуруза, који се користе на подручју југа Србије.

Саветодавац прокупачке ПСС Снежана Јовић одржала је предавање на тему “Инвазивне штетне врсте инсеката-азијска воћна мушица”.

poljoprivreda1

Она је полазнике школе упознала и са расписаним Јавним позивом за доделу подстицаја за пољопривреду из IPARD фондова и условима под којим пољопривредници могу да конкуришу за доделу ових средстава.

О  повећању квалитета млека применом добре пољопривредне праксе на пољопривредним газдинствима говорила је саветодавац Душка Петровић, а о органској производњи воћа саветодавац Дејан Тонић.

О новинама и средствима у прихрани и фолијарном ђубрењу поврћа говорио је Александар Стевановић.

За пољопривреднике Житорађе и Куршумлије предавања ће бити одржана у току ове недеље. 

Величина слова: