Narodna kuhinja i tokom leta
7. juna 2016.
Sledi utakmica odluke
9. juna 2016.
Prikaži sve

Živi muzej za građane

 zivi%20muzej(1)

U okviru projekta "Živi muzej" koji uz podršku Opštine Prokuplje sprovodi  Centar za edukaciju,razvoj ličnosti i mentalno zdravlje “Svetovid” organizovana je prva promocija kostimiranih ličnosti koji predstavljaju znamenite ličnosti iz srpske istorije.

 U prokupačkom  "Art Pubu" je predstavljeno  dvadesetak  ličnosti  koje  fizički podsećaju na istoriske likove kao što su  Desanka Maksimović,Žanka Stokić,Mina Karadžić ,Kosovka devojka,Kosančić Ivan,Jug Bogdan ,Nikola Teslu i druge.

 „ Ovakav vid komunikacije je dobar  za popularizaciju muzejskih vrednosti koje se na ovaj način približavaju građanima,rekao je direktor  Narodnog muzeja  Toplice u Prokuplju,  Darko Žarić.

 On je  podvukao da su  kandidatima za kostimirane istoriske ličnosti potrebni  stručni saveti,predlozi i pozitivne kritike kako bi  što vernije prikazali ne samo lik već i pihologiju ličnosti koju predstavljaju.

"Ovaj projekat je u suštini  zabavan i podstiče ljude na nove zanimljive i korisne  aktivnosti,kazala je autor projekta Jelena Đorđević.

 Projekat Živi muzej  finanasira  Opština Prokuplje a sprovodi ga  Centar „Svetovid“ u saradnji sa Narodnim muzejem Toplice,Domom kulture Prokuplje i Art Pubom „Blacx Fox“.

Veličina slova: