Рад локалне самоуправе предочен грађанима
25. фебруара 2016.
Трајни запис о топличким песницима
29. фебруара 2016.
Прикажи све

Златна и сребрна медаља топличким винима


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

epigenija-chardonnay

На 7. Међународном сајму вина,који је недавно одржан у Београду,своје производе изложило је скоро 130 винарија из Србије и 10 европских земаља,као што су винарије из Словачке,Словеније,Хрватске,Републике Српске,Македоније,Бугарске и других земаља.

Као и претходне,на сајму су и ове године учествовали Топлички виногради д.о.о. из прокупачког села Гојиновац. Током тродневног трајања Сајма многобројни посетиоци из земље и иностранства дегустирали су вина ове прокупачке винарије.

– Да су наша вина доброг квалитета,пријатног укуса и ароме потврдио је инострани стручни жири. Златна медаља додељена је вину “EPIGENIJA CABERNET SAUVIGNON“,а сребрна “EPIGENIJA PROKUPAC“,рекао је менаџер у Топличким виноградима Драган Ковачевић и додао да су посетиоци дегустирали и друга вина која се производе у винарији у Гојиновцу.

epigenija%20zlato  epigenija%20srebro

Према његовим речима,ова признања су потврда досадашњег рада,али и обавеза да се у наредном периоду још квалитетнијом производњом вина и проширењем асортимана докажу на домаћем и иностраном тржишту.

Плантаже Топличких винограда налазе се у селу Гојиновац,двадесет километара удаљеном од Прокупља. Виногради се простиру на површини од скоро 35 хектара. Савремена и лепо опремљена винарија,која је отворена пре две године,има корисну површину од 8.500 метара квадратних. У винарији може да се преради грожђе са површине од 100 хектара.

– Прошле године имали смо род од близу 200 тона. Ове године очекујемо да тај род буде већи,истиче Ковачевић и додаје да током ове јесени и на пролеће наредне године планирају да повећају површине под виновом лозом за додатних 17 хектара.  

epigenija-prokupac

Величина слова: