Обележен Дан старих
1. октобра 2015.
Лектирићи прогласили најбоље
5. октобра 2015.
Прикажи све

Знање на поклон старим лицима


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

crveni%20krst%20i%20penzioneri

Поводом обележавања Међународног дана старих секција прве помоћи Црвеног крста Прокупља,коју чине ученици Медицинске школе „Др Алекса Савић“ организовали су акцију мерења крвног притиска у просторијама Удружења пензионера.

Одaзив пензионера за мерење крвног притиска и давања стручних савета за отклањање узрока појединих болести премашио је сва очекивања.

Наставница здравствене неге у Медицинској школи и инструктор прве помоћи у Црвеном крсту Биљана Миленковић рекла је да су ученици стечено знање у кабинетима и на разним такмичењима показали и приликом ове акције.

– Ученици школе су желели да дају један мали допринос обележавању Међународног дана старих лица. Захваљујући Црвеном крсту и Удружењу пензионера одзив старих лица за мерење крвног притиска премашио је наша очекивања,изјавила је она и додала да су ученици  у овој акцији стечено знање применили на најбољи и најхуманији начин.

Према њеним речима сви пензионери којима је мерен крвни притисак упознали су се са факторима ризика појединих болести,последицама које те болести изазивају и могућностима отклањања узрока болести.

Председник прокупачког Удружења пензионера Милован Вучићевић захвалио се организаторима акције и истакао да је акција наишла на велики одзив.

– Овом акцијом активисти Црвеног крста показали су праве вредности. На најбољи и најлепши начин показали су како се води брига о старим лицима. Надам се да ће оваквих акција бити у у наредном периоду,изјавио је он и додао да је ово била прилика да пензионери преконтролишу крвни притисак и упознају се са факторима ризика појединих болести.   

Величина слова: