Завршена Зимска школа за пољопривреднике
15. децембра 2014.
Незаборавно путовање за децу из Дневног боравка
17. децембра 2014.
Прикажи све

Знањем до бољег живота младих Ромкиња


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

DSC_0745 DSC_0746

Удружење Рома „Царина“ почело је реализацију пројекта „Знањем до бољег живота младих Ромкиња“,који финансира Канцеларија за људска и мањинска права.

– Пројекат се спроводи у сарадњи са Радничким универзитетом „Тихомир Станковић“,где десет Ромкиња похађа тромесечну обуку за фризера,маникира и педикира,након које ће им бити уручени сертификати. Циљ овог пројекта је стручно оспособљавање младих Ромкиња како би лакше дошле до запослења,рекао је јавни заступник Удружења Рома „Царина“ Саша Алишановић.

У оквиру овог пројекта организоване су и радионице које подразумевају рад асистенткиња и аниматора са децом ромске популације,односно жена које похађају обуку.

– Радионице смо организовали како би се деца наших кандидаткиња дружила и истовремено едуковала. Тако су и теме радионица разноврсне,већ смо одржали едукацију деце о саобраћају,хигијени,једнакости. У раду радионица учествују и деца ометена у развоју,која су чланови Удружења оболелих од мишићних и неуромишићних болести за Топлички округ,рекао је Алишановић и нагласио да је  ово један од начина за превазилажење баријера и подизање свести о једнакости међу људима.

Пројекат „Знањем до бољег живота младих Ромкиња“ Удружења Рома „Царина“ Прокупље,један је од 24 одобрена међу 200 пристиглих на конкурс за доделу средстава Канцеларије за људска и мањинска права,која је за његову реализацију издвојила 650 хиљада динара.

Величина слова: