Превентивни прегледи за грађане
7. априла 2017.
Филмом против предрасуда
11. априла 2017.
Прикажи све

Звршен девети ФЕДЕС


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 fedes%20zavrsno%2022 fedes%20zvrsno44

Још један Фестивал дечијег стваралаштва ФЕДЕС завршен  је доделом награда,према мишљењу жирија и публике,најбољим учесницима. Организатори овог фестивала задовољни су целокупним садржајем,а најлепше је како кажу,да су имали прилику да уживају у лепоти стваралаштва деце из целе Топлице.

У Дому културе истичу да ће и убудуће неговати  и унапређивати ФЕДЕС као манифестацију која има посебан значај,не само за  организаторе,већ и његове учеснике,публику и наш град.

fedes%20zavrsno%20111 fedes%20zvrsno11(1)

На овогодишњем фестивалу дечијег стваралаштва награђени су следћи учесници. У категорији инструменталиста најбољи у извођењу композиције на клавиру био је Петар Павловић,хармоници Михајло Ристић,гитари Јана Вукашин и виолини Петар Митровић.

На ликовном и литерарном конкурсу који је расписао Дом културе поводом ФЕДЕС-а,прву награду у млађем узрасту освојила је Милица Ибић,а у старијем Петра Копривица.

fedes%20zavrsno%20333 fedes%20zavrsno%20336

Као најбољи писац у млађем узрасту показала се Тара Милетић,а у старијем Милица Бабић.  У народном стваралаштву прво место у соло извођењу у млађем узрасту освојила је Анђелина Ранђеловић,а у старијем Теодора Милошевић. Најбољи инструменталиста с био је Младен Милошевић.

fedes%20zavrsno%20338 fedes%20zavrsno334

И Дечија песма донела је победнике,у млађем узрасту прво место освојила је Калина Павловић,а у старијем Немања Дробњак. Награду публике освојио је предшколац Александар Вукићевић.

И ове године,поред редовних награда,деца су добила и торту,коју им је поклонила Општина Прокупље,а уручила већница за културу Милица Ерић. Она се овом приликом захвалила родитељима што своју децу правилно усмеравају и препознају њихов таленат.

fedes%20zavrsno335 fedes%20zavrsno337

-Уз вашу подршку и рад у Дому културе,као једној од важних установа у нашем граду која негује креативно ствралаштво у раду са децом,заједно ћемо учинити да ова манифестација траје дуго и да се за њене успехе чује  и даље од Топлице,нагласила је Ерић. 

Директорка Дома културе Тијана Петровић се захвалила Општини Прокупље на томе што је препознала важност ове манифестације и што их већ девет година подржава у њеном организовању.

 fedes%20zavrsno33

Фестивал дечјег стваралаштва ће следеће године обележити мали јубилеј,десет година постојања. Одржава се под покровитељством Општине Прокупље,а уз подршку осталих општина Топличког управног округа.Манифестацију сваке године помажу и бројни донатори и спонзори.    

Величина слова: