Значајна подршка општини Прокупље
20. априла 2018.
Урађен пут у Доњој Топоници
21. априла 2018.
Прикажи све

Асфалт у Горњој Стражави и још три села

Данас је почела припрема за асфалтирање улице у Горњој Стражави у дужини од 450 метара. Ово је једна  од многих улица које ће бити асфалтиране у  три прокупачка села. Укупна вредност ових радова је  20.500.000, 00 динара, а средства за њихову реализацију обезбедила је Општина  Прокупље. Поред улице у Горњој Стражави, у оквиру овог пројекта нови асфалт добиће и улице у Ћуковцу, Доњој Трнави и Бабином Потоку.

Тренутно се истовремено одвијају радови на више локација  у нашој општини, а разлог томе су настојања локалне самоуправе да у што краћем року  допринесе стварању бољих и квалитетнијих услова за живот грађана .

Оно што је још  значајно истаћи,  да локална самоуправа у складу са својом одговорном политиком  ради  улице за које су грађани поднели иницијативу, тако да људи могу бити сигурни да су се њихови проблеми чули и да ће у складу са могућностима и по приоритету бити решени.

Како је најавио председник Општине Прокупље Александар Симоновић, за планиране радове обезбеђена су средства из буџета Општине, тако да ће се у инфраструктуру улагати  строго плански, што значи да ће прво бити реализовани приоритетни пројекти.

У овом тренутку то је путна инфраструктура на којој се увелико ради,а грађани су сведоци   да ниједан  дан од почетка грађевинске сезоне није протекао без радова на подручју општине Прокупље.

Мештани Горње Стражаве не крију задовољство што ће  убрзо добити нови асфалтирану улицу.

-За нас је веома значајно што је од стране локалне самоуправе прихваћена наша иницијатива за уређење улице, јер ће нам се на тај начин обезбедити бољи услови за живот. Асфалт је за нас од великог значаја, да брже стигнемо до града, да лакше покрећемо  пољопривредне машине,  безбедније дођемо  до тржишта и пласирамо наше пољопривредне производе. Наше село познато је по производњи облачинске вишње, али и другим пољопривредним производима, тако да  нам добри путеви омогућавају да лакше радимо, а самим тим имамо и квалитетнији живот на селу, истичу мештани.

Горња Стражава има око 3000 становника и овај путни правац повезује многа подјастребачка села као што су Кординце,Џигољ, Клисурица, Микуловац.

Локална самоуправа  наставља да испуњава обећања која је дала грађанима, што значи да ће ову годину обележити  нове улице и путеви, нове водоводне линије, нове фасаде, као и реализација многих других планираних пројеката за које су обезбеђена средства, како из општинске касе, тако и из многих републичких фондова.

 

Величина слова: