Војници касарне „Ћићко“ обележили славу
8. маја 2018.
Конкурс за песничку награду „Драинац“
8. маја 2018.
Прикажи све

Асфалтира се улица у Доњој Трнави

У Доњој Трнави у току су радови на комплетној изградњи улице у дужини од 600 метара за коју је из буџета Општине Прокупље издвојено око 7 милиона динара.

Ово је једна од улица које се асфалтирају у оквиру заједничког пројекта чија вредност износи 20.500,000  динара и у оквиру којег је већ завршено асфалтирање  улице у Горњој Стражави.

Пре неколико дана почели су радови у Доњој  Трнави, а у наставку овог пројекта асфалт ће добити и улице у Ћуковцу и Бабином Потоку.

Према наводима надлежних у ЈП за урбанизам и уређење општине  Прокупље, за само неколико дана завршена је машинска обрада постојећег терена, насипање, постављени су армирано бетонски пропусти, а тренутно се изводе радови на уградњи ивичњака.

Завршетак радова и асфалтирање ове улице очекује се до краја недеље, а мештани овог прокупачког села не крију задовољство што ће добити асфалт.

– Знамо да локална самоуправа доста улаже у путну инфраструктуру и да су многи путеви већ уређени, што је за сваку похвалу.  Задовољни смо и захвални што ћемо по први пут добити асфалт и што  више нећемо имати проблема, посебно када падну велике кише и вода се слива у дворишта. Сада су урађени  пропусти и ивичњаци, што значи да ћемо добити комплетно нову улицу и самим тим боље услове за живот, истичу задовољни житељи Доње Трнаве.

 

Величина слова: