Корисници Дневног боравка „Сунце“ посетили Пролом бању
29. октобра 2019.
Пензионери из Србије и других земаља посетили Прокупље
30. октобра 2019.
Прикажи све

Асфалтирана улица у Горњој Стражави

Представници Топличког управног округа, Града Прокупља и ЈП за урбанизам и уређење општине Прокупље, данас су обишли радове на асфалтирању улице у селу Горња Стражава.

Начелника Топличког управног округа Милана Аранђеловића, градоначелника Прокупља Александра Симоновића, члана Градског већа за инфраструктуру Жарка Копривицу и в. д. директора ЈП за урбанизам и уређење Прокупља Милисава Брајковића, дочекали су бројни мештани овог насеља, који су изразили задовољство што је локална самоуправа имала разумевања за њихове проблеме и издвојила средства за асфалтирање приоритетних улица.


-Задовољство је када видите колико су мештани срећни. Данас се асфалтира једна улица у Горњој Стражави, а за неколико дана радови ће бити настављени, тако да ће још једна улица у овом насељу добити асфалт. Како су то и сами мештани истакли на једном збору, асфалтирање ових улица је за њих од великог значаја. Поднели су захтев и сада им је та иницијатива и остварена, казао је градоначелник Симоновић.
Како је нагласио, прошле године је у Горњој Стражави асфалтирана једна улица, ове године две.
-То ћемо наставити и у осталим сеоским срединама, али нећемо запоставити ни градско подручје. Сада већ припремамо пројекте које ћемо реализовати у наредној години, истакао је Симоновић.
Житељи овог краја истичу да им асфалтирање ове улице много значи. Она води до реке и рачва се у два правца.


-Много нам значи асфалт у овој улици, која наше село повезује са Југовцем. Друга улица, која ће ускоро бити асфалтирана, такође нас повезује са Рибарском бањом, тако да смо веома захвални и задовољни оним што је Град Прокупље учинио за нас, казао је председник Савета Месне заједнице Горња Стражава Вукадин Маринковић.

Величина слова: