Знаковни језик-кључ квалитетног живота глувих особа
16. септембра 2019.
Неколико јавних позива за послодавце и незапослене
17. септембра 2019.
Прикажи све

Бесплатни превентивни прегледи у прокупачкој Болници у недељу

Акција бесплатних превентивних прегледа коју је иницирало Министарство здравља Републике Србије, биће настављена у недељу, 22. септембра, у Општој болници „Др Алекса Савић“ у Прокупљу.

Свим заинтересованим грађанима Топлице, без обзира да ли имају или не здравствено осигурање, омогућено је да обаве контролу здравља у просторијама Службе интерне медицине, у периоду од 8 до 16 часова.

Овога пута, прегледи обухватају ОРЛ прегледе, мерење шећера у крви, општи тумор маркер, контролу крвног притиска, као и ЕКГ преглед.

Пацијенти ће моћи да обаве и ултразвук абдомена, уколико буду дошли припремљени за тај вид дијагностике, односно да претходног дана не узимају храну после 18 часова.

Из прокупачке Болнице саопштавају да ће у случају потребе и процене лекара, пацијенти добити потребну терапију и упутства за даље лечење.

Превенција и рано откривање кардиоваскуларних болести, остају и током ове акције у фокусу Министарства здравља, јер су кардиоваскуларне болести најчешћи узрок смрти становништва у свету, али и у Србији.

Како се овакве акције Министарства здравља већ неколико година спроводе у циљу подизања свести грађана о значају превенције, као најбоље мере за очување здравља, из Опште болнице у Прокупљу позивају грађане да искористе прилику, и бесплатно, без заказивања, обаве контролу свога здравља.

Величина слова: