ЈКП „Хамеум“ набавило ново возило „канал-џет“
12. августа 2019.
Одржана литерарна радионица под слоганом “Младост лепше ствара”
12. августа 2019.
Прикажи све

Центар за породицу Дома здравља обележио Међународни дан младих

Поводом Међународног дана младих Центар за породицу Дома здравља у центру Прокупља организовао је акцију под називом ‘Заштити се, буди одговоран”. Акција, коју је подржао и Град Прокупље, одржана је у склопу промоције пројекта “Промовисање демографске и популационе политике” коју спроводи Кабинет министра без портфеља задужен за демографску и полулациону политику Владе Србије.

Здравствени радници Центра, младима су говорили о значају заштите репродуктивног здравља.

-Младим нараштајима треба говорити о свим узроцима и последицама који могу утицати на здравље новорођених беба. Због тога смо ми током ове године организовали многа предавања, трибине и радионице на којима смо говорили о многим темама са којима се сусрећу млади и будући родитељи, изјавила је др Надежда Стојчић из Центра за породицу и истакла да су они, без обзира на сезону годишњих одмора, током августа планирали да одрже пет предавања.

На овим предавањима, која се одржавају у просторијама Центра за породицу у преподневним часовима, биће говора о “Заштити репродуктивног здравља”, “Развоју новорођенчета, одојчади и малог детета”, “Васпитању деце” и другим значајним темама из области репродуктивне политике.

Величина слова: