JKP „Hameum“ nabavilo novo vozilo „kanal-džet“
12. avgusta 2019.
Održana literarna radionica pod sloganom “Mladost lepše stvara”
12. avgusta 2019.
Prikaži sve

Centar za porodicu Doma zdravlja obeležio Međunarodni dan mladih

Povodom Međunarodnog dana mladih Centar za porodicu Doma zdravlja u centru Prokuplja organizovao je akciju pod nazivom ‘Zaštiti se, budi odgovoran”. Akcija, koju je podržao i Grad Prokuplje, održana je u sklopu promocije projekta “Promovisanje demografske i populacione politike” koju sprovodi Kabinet ministra bez portfelja zadužen za demografsku i polulacionu politiku Vlade Srbije.

Zdravstveni radnici Centra, mladima su govorili o značaju zaštite reproduktivnog zdravlja.

-Mladim naraštajima treba govoriti o svim uzrocima i posledicama koji mogu uticati na zdravlje novorođenih beba. Zbog toga smo mi tokom ove godine organizovali mnoga predavanja, tribine i radionice na kojima smo govorili o mnogim temama sa kojima se susreću mladi i budući roditelji, izjavila je dr Nadežda Stojčić iz Centra za porodicu i istakla da su oni, bez obzira na sezonu godišnjih odmora, tokom avgusta planirali da održe pet predavanja.

Na ovim predavanjima, koja se održavaju u prostorijama Centra za porodicu u prepodnevnim časovima, biće govora o “Zaštiti reproduktivnog zdravlja”, “Razvoju novorođenčeta, odojčadi i malog deteta”, “Vaspitanju dece” i drugim značajnim temama iz oblasti reproduktivne politike.

Veličina slova: