Ekološka sekcija OŠ „9. oktobar“ organizovala izložbu cveća i kućnih ljubimaca
10. juna 2019.
Grad Prokuplje poklonio školama raznobojne kante za reciklažu
11. juna 2019.
Prikaži sve

Ćićkova škola na najbolji način predstavila svoju Učeničku zadrugu i Prokuplje

Osnovna škola “Ratko Pavlović Ćićko” učestvovala je  na stručnom savetovanju o učeničkim zadrugama, koje je održano 6. juna u Pirotu.

-Odazvali smo se pozivu doktorke Gordane Stepić, savetnice za finansijsku pismenost i preduzetništvo u Vladi Srbije, da bi kao primer dobre prakse, učesnicima savetovanja, pojasnili funkcionisanje i rad naše Zadruge “Đerv“, kazala je danas direktorka te Škole Vesna Todorović.

Prema njenim rečima, tokom savetovanja, predstavnici Škole, raznim aktivnostima, prikazali su kako funkcioniše rad njihove Učeničke zadruge “Đerv” i objasnili koliko je tesno povezan rad u Zadruzi sa redovnom nastavom i vannastavnim aktivnostima.

-Mnogo toga korisnog, interesantnog i lepog iz našeg dosadašnjeg rada i iskustva smo prikazali, i ostavili jako dobar utisak na prisutne, koji su javno pohvalili naš rad, istakla je Todorović i dodala da je ovo, ujedno, bila i prilika da se i mnogo toga novog sazna i nauči.

Ona se zahvalila doktorki Gordani Stepić na pozivu, koji im je omogućio da sa zadovoljstvom prenesu svoja iskustva prisutnima.

Skupu su prisutvovali i pomoćnica ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje Vesna Nedeljković, načelnica Odeljenja za oblasti predškolskog i osnovnog obrazovanja dr Slavica Jašić, načelnik Školske uprave Niš Dragan Gejo, predsednik Komore javnih nabavki Srbije i direktor Centra i Instituta za menadžment profesor Marko Špiler, Učenička zadruga “Deca Stiga“, Mlekarska škola iz Pirota i druge škole koje su zainteresovane da osnuju učeničke zadruge.

Veličina slova: