Планинари обележили јубилеј
31. јула 2020.
Нема новооболелих од короне у Прокупљу, позитиван 21 пацијент
31. јула 2020.
Прикажи све

Црвени крст обележио Дан борбе против трговине људима

Светски Дан борбе против трговине људима ове године није обележен уобичајеним активностима због пандемије корона вируса, али волонтери Црвеног крста Прокупље подсећају јавност на овај глобалан проблем који утиче на животе људи широм света и одузима им њихово достојанство.

-Сваке године овај датум обележавамо показним вежбама у центру града, али због актуелне пандемије ове године на другачији начин подсећамо јавност на присутност овог проблема. У оквиру активности Црвеног крста Прокупље, 12 волонтера, сертификованих за едукације и тренинге на тему борбе против трговине људима, своја знања преносили су ученицима прокупачких школа, са циљем да их науче да препознају опасност и заштите жртву тако што ће пријавити сваку сумњу на ову појаву, истичу  у прокупачком Црвеном крсту.

Резолуцијом Генералне скупштине Уједињениох нација, 30. јул је установљен као Светски дан борбе против трговине људима. Према подацима Уједињених нација, око 600.000 жене, деце и мушкараца сваке године се нађе у ланцу трговине људима. Борба против трговине људима је одговорност свих нас, наглашавају у прокупачком Црвеном крсту.

Величина слова: