Planinari obeležili jubilej
31. jula 2020.
Nema novoobolelih od korone u Prokuplju, pozitivan 21 pacijent
31. jula 2020.
Prikaži sve

Crveni krst obeležio Dan borbe protiv trgovine ljudima

Svetski Dan borbe protiv trgovine ljudima ove godine nije obeležen uobičajenim aktivnostima zbog pandemije korona virusa, ali volonteri Crvenog krsta Prokuplje podsećaju javnost na ovaj globalan problem koji utiče na živote ljudi širom sveta i oduzima im njihovo dostojanstvo.

-Svake godine ovaj datum obeležavamo pokaznim vežbama u centru grada, ali zbog aktuelne pandemije ove godine na drugačiji način podsećamo javnost na prisutnost ovog problema. U okviru aktivnosti Crvenog krsta Prokuplje, 12 volontera, sertifikovanih za edukacije i treninge na temu borbe protiv trgovine ljudima, svoja znanja prenosili su učenicima prokupačkih škola, sa ciljem da ih nauče da prepoznaju opasnost i zaštite žrtvu tako što će prijaviti svaku sumnju na ovu pojavu, ističu  u prokupačkom Crvenom krstu.

Rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenioh nacija, 30. jul je ustanovljen kao Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima. Prema podacima Ujedinjenih nacija, oko 600.000 žene, dece i muškaraca svake godine se nađe u lancu trgovine ljudima. Borba protiv trgovine ljudima je odgovornost svih nas, naglašavaju u prokupačkom Crvenom krstu.

Veličina slova: