Meштани остварили иницијативу
29. маја 2018.
Концерт талентованих ученика Музичке школе
30. маја 2018.
Прикажи све

Дан изазова

Под слоганом „Вратите своје улице! Вратите своју будућност! одржава се традиционална манифестација  „Дан изазова“.

Циљ акције је да се у 15-то минутно вежбање укључи што већи број грађана свих узраста од предшколског до оних најстаријих способних да вежбају. Ученици прокупачких основних школа вежбаће у својим школским двориштима, каратисти Прокупља на градском тргу, каратисти Топличанина на платоу испред зграде општине док ће на брду Хисар акцију употпунити Спортски савез, Савез за школски спорт, Атлетски клуб као и одбојкашки клубови.

Иначе ова спортска активност има и такмичарски карактер – такмичење са градом ривалом а ове године жребом је одређено да ривал Прокупља буде Ивањица. Победник је онај град који изведе већи број вежбача.

-Коначни проценат учесника из једног града се упоређује са процентом учесника из званичног супарничког града. Победник има право да истакне заставу свог града у супарничком граду у трајању од недељу дана. Дан изазова је истовремено прилика за успостављање сарадње, пријатељских, културних, спортских, привредних и туристичких веза међу градовима а главни циљ је здравље нације, јер само здрава нација има будућност , истакао је Божидар Јовић секретар Спортског савеза Општине Прокупље.

Величина слова: