Владика нишки Арсеније: Народ се увек окупљао око цркве
23. септембра 2019.
Изузетно велико интересовање грађана Прокупља за превентивне лекарске прегледе
23. септембра 2019.
Прикажи све

„Дане европске баштине“ отвара изложба играчака

Дуго најављивана изложба играчака, коју је Народни музеј Топлице, заједно са својим посетиоцима, припремао готово целог лета, биће отворена сутра, а са њом и манифестација „Дани европске баштине“.

Галерија ове установе културе, сутра у 19 сати када је заказано отварање изложбе под називом „Тата купи ми…“, биће место најлепших успомена из детињства многих Прокупчана.

-Сви смо заједно вредно радили. Када кажемо заједно, мислимо на наше колеге, али и све наше драге суграђане, који су се одазвали позиву и заједно са нама радили на томе да прикупимо што више играчака. Ова поставка ће бити јединствена, зато што је са пуно емоција и лепих жеља стварана, сложили су се аутори, иначе музејски водичи Наташа Јовановић, Соња Ивановић и Александра Ђукић.

Оне су позвале своје суграђане да сутра дођу у Музеј и уживају у ономе што су заједничким снагама припремили.

Из ове установе културе поручују да је позив Прокупчанима упућен и за остале догађаје који чине овогодишњи програм манифестације „Дани европске баштине“. Тако ће већ у среду 25. септембра заинтересована публика моћи да учествује у радионицама „Магични свет Харија Потера“ и „Народне ношње од папира“, као и играоници „Старе игре за нове генерације“. Улаз за све програмске садржаје је бесплатан.

Величина слова: