ПСС Прокупље: Унапређење сарадње и рад са младима основни задатак
28. новембра 2018.
Пораз рукометашица Топличанина
29. новембра 2018.
Прикажи све

Деца из вртића „Бајка“ приредила програм за родитеље

Малишани дечијег вртића „Бајка“  су поводом  „Вукове недеље“ приредили забавни програм којим су се представили у најлепшем светлу  и показали шта су све научили током боравка у једном од најсавременијих вртића у Прокупљу.

 

Васпитачи старијих и најстаријих група, заједно са децом су, припремајући програм, желели да изађу из стереотипа и на другачији начин од уобичајених дечијих представа, дочарају публици живот творца наше азбуке Вука Караџића.

-Деца су кроз песму, игру, представу, показала све што знају о Вуку Караџићу. Сви заједно смо се потрудили да нашој публици  дочарамо Вуков живот, почев од његовог рођења, кроз представу о вилама и вештицама, па до наших народних обичаја, изрека, пословица и умотворина које су деца казивала, изјавила је васпитач Александра Џипковић Булајић.

Публика је уживала и громогласним аплаузом наградила најмлађе Прокупчане, који су, обучени у српског сељака, додоле, вештице и виле, показали да су велики када добију овако важан задатак, као што је представљање лика Вука Караџића.

Величина слова: