Прокупачки музеј у европској Ноћи истраживача у Нишу
3. октобра 2018.
Предшколци гости Општине Прокупље
4. октобра 2018.
Прикажи све

Деца поклонила играчке

Под слоганом “Дан доброте” Црвени крст Прокупље посетили су полазници Предшколске установе “Невен”. Ова посета организована је поводом обележавања Дечије недеље.

Васпитачица у ПУ “Невен” Оливера Димић рекла је да су се деца током боравка у Црвеном крсту упознала са радом ове хуманитарне организације.

-У разговору са запосленима у Црвеном крсту деца су се упознала са радом и активностима које спроводи ова организација. Оно што је значајно јесте да код деце развијемо свест за пружање помоћи болесним, старим и угроженим лицима, изјавила је она и додала да су малишани донели играчке и одећу за децу из угрожених породица.

Секретар Црвеног крста Прокупље Драган Суботић изразио је велико задовољство због  посете и интересовања малишана за рад организације. Он је наглсио да је добро да деца умеју да поделе са вршњацима и осете када другима треба помоћи, а поклони које су донели су прави показатељ тога.

У склопу обележавања Дечије недеље ученици ОШ “Ратко Павловић Ћићко” одржали су  позоришну представу у сва три прокупачка обданишта, Бамби, Радост и Бајка.

 

 

Величина слова: