Prokupački muzej u evropskoj Noći istraživača u Nišu
3. oktobra 2018.
Predškolci gosti Opštine Prokuplje
4. oktobra 2018.
Prikaži sve

Deca poklonila igračke

Pod sloganom “Dan dobrote” Crveni krst Prokuplje posetili su polaznici Predškolske ustanove “Neven”. Ova poseta organizovana je povodom obeležavanja Dečije nedelje.

Vaspitačica u PU “Neven” Olivera Dimić rekla je da su se deca tokom boravka u Crvenom krstu upoznala sa radom ove humanitarne organizacije.

-U razgovoru sa zaposlenima u Crvenom krstu deca su se upoznala sa radom i aktivnostima koje sprovodi ova organizacija. Ono što je značajno jeste da kod dece razvijemo svest za pružanje pomoći bolesnim, starim i ugroženim licima, izjavila je ona i dodala da su mališani doneli igračke i odeću za decu iz ugroženih porodica.

Sekretar Crvenog krsta Prokuplje Dragan Subotić izrazio je veliko zadovoljstvo zbog  posete i interesovanja mališana za rad organizacije. On je naglsio da je dobro da deca umeju da podele sa vršnjacima i osete kada drugima treba pomoći, a pokloni koje su doneli su pravi pokazatelj toga.

U sklopu obeležavanja Dečije nedelje učenici OŠ “Ratko Pavlović Ćićko” održali su  pozorišnu predstavu u sva tri prokupačka obdaništa, Bambi, Radost i Bajka.

 

 

Veličina slova: