Стихови на поклон прокупачким првацима
5. октобра 2018.
Велико интересовање за предавања
5. октобра 2018.
Прикажи све

Дечији хор „Сањалице“ на Фестивалу „Радост Европе“

Дечији хор прокупачког Дома културе „Сањалице“ наступио је на концерту „Сусрети пријатељства“ на Међународном фестивалу „Радост Европе“. Поред учесника из Босне и Херцеговине, Литваније, Мађарске, Русије и Турске, наше „Сањалице“ су наступиле као представник Србије. Програм којим су се представили на овом концерту је победнички, односно њиме су освојили прво место на Регионалном Фестивалу деце и младих ФЕДЕХО, који је организовао Дечији културни центар Београд.

-Традиционално сваке године победник ФЕДЕХА представља Србију на концерту „Сусрети пријатељства“. Ми смо имали велику част да наступимо на овом фестивалу ревијелног карактера, који је организован по 49 пут и веома смо срећни због тога. Нама је игра, песма и другарство једнако важна, као и успеси и добри резултати на музичким такмичењима, истакла је диригент хора „Сањалице“ Сања Стојковић.

И Међународни фестивал „Радост Европе“ на коме је ове године учествовало 18 земаља, препознатљив је по свему ономе што карактерише прокупачки хор, али и разумевању и толеранцији и богатом дечијем стваралаштву.

Величина слова: