Stihovi na poklon prokupačkim prvacima
5. oktobra 2018.
Veliko interesovanje za predavanja
5. oktobra 2018.
Prikaži sve

Dečiji hor „Sanjalice“ na Festivalu „Radost Evrope“

Dečiji hor prokupačkog Doma kulture „Sanjalice“ nastupio je na koncertu „Susreti prijateljstva“ na Međunarodnom festivalu „Radost Evrope“. Pored učesnika iz Bosne i Hercegovine, Litvanije, Mađarske, Rusije i Turske, naše „Sanjalice“ su nastupile kao predstavnik Srbije. Program kojim su se predstavili na ovom koncertu je pobednički, odnosno njime su osvojili prvo mesto na Regionalnom Festivalu dece i mladih FEDEHO, koji je organizovao Dečiji kulturni centar Beograd.

-Tradicionalno svake godine pobednik FEDEHA predstavlja Srbiju na koncertu „Susreti prijateljstva“. Mi smo imali veliku čast da nastupimo na ovom festivalu revijelnog karaktera, koji je organizovan po 49 put i veoma smo srećni zbog toga. Nama je igra, pesma i drugarstvo jednako važna, kao i uspesi i dobri rezultati na muzičkim takmičenjima, istakla je dirigent hora „Sanjalice“ Sanja Stojković.

I Međunarodni festival „Radost Evrope“ na kome je ove godine učestvovalo 18 zemalja, prepoznatljiv je po svemu onome što karakteriše prokupački hor, ali i razumevanju i toleranciji i bogatom dečijem stvaralaštvu.

Veličina slova: