Deseta, jubilarna manifestacija, u kojoj se priprema riblja čorba, povodom obeležavanja gradske slave Sveti Prokopije, održana je na Trgu Topličkih junaka. Okupila je ljubitelje dobrog raspoloženja i zabave, ali i dobre kuvare, različitih zanimanja svih generacija.
-Okupili smo se ovde da svi zajedno kuvamo za naše Prokupčane. Svu ovu riblju čorbu, koju kuvaju naši prijatelji, darovaćemo našim sugrađanima, tako što ćemo je zajedno degustirati. Tu su nam i gosti iz Pejkovca, Đakusa, jednom rečju, svi koji su hteli da učestvuju su tu. Ovde je 11 ekipa, a njih čine ljudi različitih zanimanja, koje povezuje ljubav prema kuvanju riblje čorbe. Tu su radnici, seljaci, doktori, tu nam je i naša vojska. Druženje je za nas najvažnije, kao i to što možemo da darujemo naše sugrađane ribljom čorbom, rekao je predsednik udruženja ,,Bistro Prokuplje”, Srđan Radosavljević i dodao da je među kuvarima u svim ekipama, najviše onih najstarijih i najiskusnijih.
On je istakao da je ovu manifestaciju podržao Grad Prokuplje i da bez te pomoći pripremanje riblje čorbe ne bi bilo moguće.
Jedan od najstarijih učesnika ovog dešavanja Branislav Cvejić je rekao da na ovom mestu, ima mesta samo za zadovoljstvo, uz dobru čašicu i razgovor.
-Nema takmičenja kao ranijih godina. Atmosfera je opuštena i svi na kraju probamo ono što smo spremili, bez opterećenja da je ova ili ona riblja čorba bolja. Sve su dobre i svaka je pripremljena prema nečijem proverenom receptu i istančanom ukusu, istakao je ovaj dugogodišnji učesnik ove manifestacije.
Sa gostima iz pobratimljenih gradova Epona, Kočevja i Bogatića, gradonačelnik Prokuplja Miroslav Antović je obišao učesnike u pripremanju riblje čorbe.
Oni nisu krili zadovoljstvo što su u našem gradu povodom proslave gradske slave Sveti Prokopije.
-Danas je treći dan slavskih svečanosti u našem gradu. Zadovoljetvo je veće, jer su danas sa nama i naši gosti iz Epona, Kočevja i Bogatića, koji su došli da nam uveličaju slavlje i sa nama podele trenutke radosti. Zajedno sa njima obići ćemo ekipe koje pripremaju riblju čorbu, a kada ona bude gotova, svi zajedno ćemo je i probati, istakao je Antović.
Dok su kuvari riblje čorbe, ostali na svojim mestima da završe započeti posao, gradonačelnik i članovi Gradskog veća, su zajedno sa gostima otišli u Dom kulture, gde su odgledali pozorišnu predstavu ,,Miloš veliki knjaz srpski”, koga je igrao Aleksandar Dunić.
Po završetku predstave, baš kao što su i najavili, svratili su do štandova gde se spremala riblja čorba, da je probaju.
Bili su oduševljeni onim što su degistirali i složili su se sa organizatorom, da je najispravnije što u ovom kuvanju nema takmičenja, jer bi zaista bilo teško odlučiti, ko bi poneo titulu najbolje pripremljene riblje čorbe, zato što su sve bile izuzetno ukusne.