Apoteka „Prokuplje” obeležava značajan jubilej: Sedam decenija postojanja i uspešnog rada
9. aprila 2019.
JKP “Hameum” školama poklonilo mladice lišćara, cilj: očuvanje životne sredine
10. aprila 2019.
Prikaži sve

Dom učenika poklonio koncert građanima Prokuplja

Povodom obeležavanja 60 godina postojanja i rada, korisnici Doma učenika srednjih škola, u Domu kulture, priredili su prigodan kulturni program za građane Prokuplja i svoje profesore. Mladi umetnici su pesmom, igrom, glumom, recitacijama pokazali kako se voli svoja ustanova.

-Sada je privilegija biti korisnik Doma, iz razloga što se ovde primaju najbolji učenici. Isto tako, lokalna samouprava i svi Prokupčani treba da budu ponosni što imaju jednu ovakvu ustanovu. Osim dobrog vladanja i izuzetnih uspeha u školama, srednjoškolci pokazuju svoje ideje, raskoš, veštine i kreativnost u vannastavnim aktivnostima. Zbog toga, na svim takmičenjima domova širom Srbije osvajaju vredne nagrade, izjavila je direktorka Doma učenika srednjih škola u Prokuplju Jelena Vuković i dodala da đaci svojim nastupima u zemlji predstavljaju ne samo Dom, već i grad Prokuplje.

Ona se zahvalila zaposlenima koji svojim stručnim, odgovornim i strpljivim radom doprinose da, nakon školovanja, deci ostanu u sećanju Dom i grad.

-Lepo je bilo gledati mlade glumce i slušati pevače narodnih, zabavnih i izvornih pesama. Svu raskoš narodnih nošnji i igara pokazali su članovi folklorne grupe. Mislim da su svi posetioci uživali u rođendanskom poklonu koji su im priredili mladi, nasmejani, veseli i, svojim nastupom, ozbiljni izvođači bogatog kulturno-zabavnog programa, izjavila je član Gradskog veća za prosvetu, omladinu i sport Maja Ranđelović i dodala da je program bio na najvišem profesionalnom nivou.

-Dugotrajan aplauz prepune sale najbolja je nagrada za nastup mladih umetnika i dobrih đaka u svojim školama, zaključila je ona.

Veličina slova: