Превенција раног ступања у брак Ромкиња
23. августа 2019.
Санирани удаљени планински путеви
23. августа 2019.
Прикажи све

„Драинчеви сусрети песника“ почињу у понедељак

Ова година је изузетно важна за град Прокупље и српску културу уопште, јер се у њој обележава 120 година од рођења највећег топличког великана српског песништва Рада Драинца и 50 година књижевне манифестације, која је по њему добила име „Драинчеви сусрети песника“. Тим поводом је Народна библиотека „Раде Драинац“ припремила веома богат и садржајан програм, који ће почети у понедељак 26. августа у Нишу и завршити се 30. овог месеца у Прокупљу.

-Позивам наше суграђене да буду део ове велике и важне манифестације и присуствују бројним интересантним садржајима, које смо припремили за све поштоваоце Драинчевог дела. Ове јубиларне године, отворићемо и Спомен собу Драинцу и на Свечаној академији уручити плакете и захвалнице појединцима, који су подржавали и помагали нашу манифестацију, какву  има мали број градова у Србији, рекао је на конференцији за новинаре директор прокупачке Библиотеке Драган Огњановић, најављујући почетак „Драинчевих сусрета песника“ у понедељак.

Програм ове манифестације, који ће се дешавати следеће недеље од понедељка 26. до петка 30. августа, можете погледати у наставку текста.

 

Величина слова: