Одржан концерт награђених ученика Музичке школе „Корнелије Станковић“
30. маја 2019.
Ученици ОШ “Топлички хероји” из Житорађе посетили споменик јунацима “Гвозденог пука”
30. маја 2019.
Прикажи све

Два нова смера у Пољопривредној школи

Пољопривредна школа “Радош Јовановић Сеља“ ће у наредној школској години уписати 150 свршених основаца.

Ове године је Министарство просвете, науке и технолошког развоја овој прокупачкој Школи одобрило упис ђака у два нова смера. Реч је о образовним профилима „оператер прехрамбене индустрије“ и  „цвећар-вртлар“, у трогодишњем трајању. У оба смера моћи ће да се упише по 15 свршених основаца.

-Због великог интересовања за школовање за образовни профил „пекар“, повећан је број ученика који ће се уписати у први разред. Претходних година, уписивало се по 15 ученика, а сада је тај број, због великог интересовања ученика, повећан на 30, истакао је директор Пољопривредне школе Небојша Бјелић.

За наредну школску годину, планиран је и упис 30 ученика за занимање „руковалац-механичар пољопривредне технике“ у трогодишњем трајању, док ће се на смеровима „ветеринарски техничар“ и „пољопривредни техничар“ образовати по 30 ученика у четворогодишњем трајању.

-Сваке године, увођењем нових образовних средстава, настојимо да осавременимо и побољшамо рад и наставу. Пољопривредна школа, захваљујући Граду Прокупљу, који нам увек помаже, има идеалне услове и за рад и учење. Ту су школске радионице, савремени кабинети и школске економије, у којима се ученици упознају и са најновијим достигнућима и занимањима за која се образују. Све то помаже нашој деци да на такмичењима на којима учествују буду запажена, нагласио је директор Пољопривредне школе „Радош Јовановић Сеља“ Небојша Бјелић.

Величина слова: