Гостујућа представа у Дому културе
6. фебруара 2018.
„Сретењски сусрети“ поново у Дому културе
7. фебруара 2018.
Прикажи све

Едукација пољопривредника и током зиме

Саветодавци Пољопривредно стручне службе Прокупља (ПСС) од  децембра прошле до краја јануара ове године одржали су низ везаних предавања у градским и приградским месним заједницама. Тако су предавања у Бериљу, Великој Плани, Ђуровцу, Баботинцу,Новој Божурној, Џигољу, Видовачи, Бабином Потоку, Ћуковцу, Поточићу и другим прокупачким селима изазвала велико интересовање пољопривредника.

Основни циљје био да се пољопривредници упознају са најновијим достигнућима и технологијама у области воћарства, виноградарства, сточарства и заштити биља.

-Пољопривредним произвођачима  смо говорили и о начину добијања подстицајних средстава које додељује Министарство пољопривреде, водопривреде и шумарства Републике Србије, као и о ИПАРД фондовима Европске уније и мерама које предузима локална самоуправа у цуљу унапређења и развоја пољопривреде, изјавио је саветодавац  Дејан Тонић додавши да они  зимски период  користе за непосредне контакте са пољопривредницима.

Саветодавци Душка Петровић и Снежана Јовић на стручним саветовањима говорили су о задругарству и удруживању, органској производњи, уписима виноградара у виноградарски регистар, чувању и исхрани крупне стоке, производњи млека и другим актуелним темама из области пољопривреде.

До краја ове недеље планирана су предавања за пољопривреднике  у Белољину и  Бресничићу.

 

Величина слова: