Gostujuća predstava u Domu kulture
6. februara 2018.
„Sretenjski susreti“ ponovo u Domu kulture
7. februara 2018.
Prikaži sve

Edukacija poljoprivrednika i tokom zime

Savetodavci Poljoprivredno stručne službe Prokuplja (PSS) od  decembra prošle do kraja januara ove godine održali su niz vezanih predavanja u gradskim i prigradskim mesnim zajednicama. Tako su predavanja u Berilju, Velikoj Plani, Đurovcu, Babotincu,Novoj Božurnoj, Džigolju, Vidovači, Babinom Potoku, Ćukovcu, Potočiću i drugim prokupačkim selima izazvala veliko interesovanje poljoprivrednika.

Osnovni ciljje bio da se poljoprivrednici upoznaju sa najnovijim dostignućima i tehnologijama u oblasti voćarstva, vinogradarstva, stočarstva i zaštiti bilja.

-Poljoprivrednim proizvođačima  smo govorili i o načinu dobijanja podsticajnih sredstava koje dodeljuje Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srbije, kao i o IPARD fondovima Evropske unije i merama koje preduzima lokalna samouprava u culju unapređenja i razvoja poljoprivrede, izjavio je savetodavac  Dejan Tonić dodavši da oni  zimski period  koriste za neposredne kontakte sa poljoprivrednicima.

Savetodavci Duška Petrović i Snežana Jović na stručnim savetovanjima govorili su o zadrugarstvu i udruživanju, organskoj proizvodnji, upisima vinogradara u vinogradarski registar, čuvanju i ishrani krupne stoke, proizvodnji mleka i drugim aktuelnim temama iz oblasti poljoprivrede.

Do kraja ove nedelje planirana su predavanja za poljoprivrednike  u Beloljinu i  Bresničiću.

 

Veličina slova: