Slikari i vokalni solisti Prokupčanima priredili „Zlatni dan“
29. novembra 2018.
Po prvi put: „Dani prokupca“ za vikend u Prokuplju
29. novembra 2018.
Prikaži sve

Ekipa Prokuplja sveukupni pobednik sportskih susreta

U Domu za odrasla invalidna lica u Doljevcu održani su sportski susreti na kojima su učestvovali stanari domova za negu i smeštaj starih lica iz Prokuplja, Kragujevca, Pančeva, Niša, Kuline i drugih gradova Srbije. Sveukupan pobednik ovih tradicionalnih sportskih susreta starih lica je ekipa Prokuplja.

-Bez obzira na godine života, naši korisnici su pokazali da su mladi duhom i da vole da se takmiče sa drugim ekipama. Veliki deo vremena stanari provode u sportskim aktivnostima, izjavila je radni terapeut Doma za negu i smeštaj starih lica u Prokuplju Vesna Golob i dodala da je najbolje rezultate na ovom takmičenju imala Mirjana Petrović koja je osvojila prvo mesto u pikadu.

Dobre rezultate imali su i takmičari u stonom tenisu i gađanju čunjeva.

Vršilac dužnosti direktora Doma, dr Nebojša Vukadinović, naglasio je da se, osim pružanja zdravstvenih i drugih usluga, velika pažnja poklanja i društveno korisnim aktivnostima.

-Svoje znanje, ideje, veštine i kreativnost korisnici mogu da pokažu i literarnim, umetničkim i sportskim sekcijama. Da oni to dobro i kvalitetno rade, govore i mnoga priznanja sa raznih takmičenja širom naše zemlje, rekao je dr Vukadinović.

Domaćin sportskih susreta naredne godine biće Dom za stara lica iz Niša.

Veličina slova: