Сликари и вокални солисти Прокупчанима приредили „Златни дан“
29. новембра 2018.
По први пут: „Дани прокупца“ за викенд у Прокупљу
29. новембра 2018.
Прикажи све

Екипа Прокупља свеукупни победник спортских сусрета

У Дому за одрасла инвалидна лица у Дољевцу одржани су спортски сусрети на којима су учествовали станари домова за негу и смештај старих лица из Прокупља, Крагујевца, Панчева, Ниша, Кулине и других градова Србије. Свеукупан победник ових традиционалних спортских сусрета старих лица је екипа Прокупља.

-Без обзира на године живота, наши корисници су показали да су млади духом и да воле да се такмиче са другим екипама. Велики део времена станари проводе у спортским активностима, изјавила је радни терапеут Дома за негу и смештај старих лица у Прокупљу Весна Голоб и додала да је најбоље резултате на овом такмичењу имала Мирјана Петровић која је освојила прво место у пикаду.

Добре резултате имали су и такмичари у стоном тенису и гађању чуњева.

Вршилац дужности директора Дома, др Небојша Вукадиновић, нагласио је да се, осим пружања здравствених и других услуга, велика пажња поклања и друштвено корисним активностима.

-Своје знање, идеје, вештине и креативност корисници могу да покажу и литерарним, уметничким и спортским секцијама. Да они то добро и квалитетно раде, говоре и многа признања са разних такмичења широм наше земље, рекао је др Вукадиновић.

Домаћин спортских сусрета наредне године биће Дом за стара лица из Ниша.

Величина слова: