Veliko interesovanje osnovaca za gimnazijsko IT-odeljenje
9. maja 2018.
Koncert za pamćenje
9. maja 2018.
Prikaži sve

Film o trgovini ljudima

U okviru programa obeležavanja Nedelje Crvenog krsta, koji se sprovodi od 8 . do 15. maja. danas će u 16,30 sati u zgradi Crvenog ksta biti prikazan film „Sestre“ koji  govori o problemu trgovine ljudima.

Film je namenjen učenicima Medicinske škole koji su pohađali radionice i upoznati su sa ovom temom, a cilj je da se u okviru diskusije koja će biti organizovana nakon projekcije, ukaže na opasnosti od neznanja i neinformisanosti o ovoj negativnoj društvenoj pojavi.

Film „Sestre“ pisan je po elementima istinitih događaja. Zbog zaštite žrtava promenjena su imena, tačna mesta događaja i pojedini detalji radnje.

To je uzbudljiva i potresna priča o sudbini devojaka žrtava trgovine ljudima, a autori na ovaj način žele da utiču na podizanje svesti javnosti o ovom problemu.

Trgovina ljudima predstavlja najgrublje kršenje ljudskih prava-zločin koji ljude pretvara u robu. Srbija je dugo godina bila zemlja tranzita i krajnje destinacije, ali poslednjih godina evidentan  je porast ove negativne društvene pojave.

.

Veličina slova: