Toplička akademija strukovnih studija, Odsek za poljoprivredno-prehrambene studije u Prokuplju, akreditovala je novi studijski program osnovnih strukovnih studija – Gastronomija.
Ovaj program predstavlja odgovor na sve veću potrebu za obrazovanim stručnjacima u oblasti pripreme i obrade hrane, kao i razvoja gastronomske kulture u Srbiji i regionu.
-Studijski program „Gastronomija“ osmišljen je tako da studentima pruži znanja i veštine u pripremi, obradi i prezentaciji hrane, kao i razumevanje procesa proizvodnje i prerade hrane u skladu sa savremenim standardima, rekli su u ovoj visokoobrazovnoj ustanovi.
Kako navode, pored toga, zainteresovani za ovaj studijaski program, moći će da se upoznaju i sa tradicionalnim i modernim gastronomskim tehnikama, ali i da razviju i pokažu kreativnost i inovativnost u kulinarstvu.
Upis na ovaj studijski program planiran je za školsku 2025/2026. godinu.
U Topličkoj akademiji naglašavaju da budući brucoši više informacija mogu da dobiju ukoliko posete zvanični sajt Topličke akademije strukovnih studija -https://toplicka.edu.rs
Oni pozivaju sve zainteresovane da budu deo nove generacije gastronoma i kroz znanja i veštine, koje će usvojiti, doprinesu razvoju kulinarske scene u Srbiji.