Obeležen Dan oslobođenja Prokuplja u Prvom svetskom ratu
12. oktobra 2019.
Pobede fudbalera, rukometaša i košarkaša
14. oktobra 2019.
Prikaži sve

Glumci iz Inđije igrali na Festivalu „Lektirići eks ju fest“

Sedmi Međunarodni festival „Lektirići eks ju fest“ u Prokuplju, nastavljen je gostovanjem predstave iz Inđije. Za prokupačke polaznike Predškolske ustanove „Neven“ i učenike Osnovne škole „Milić Rakić Mirko“, u Domu kulture su igrali glumci iz dramske grupe Osnovne škole „Petar Kočić“ iz Inđije.

-Naši najmlađi sugrađani su imali priliku da vide predstavu „Od čitanja se raste“, sa jasnom porukom da treba čitati uvek i više. Dobro je da je i prilika lepa, da se predstava na sceni prokupačkog pozorišta baš dešava za vreme trajanja „Dečije nedelje“, rekao je idejni tvorac i rukovodilac ovog projekta Zoran Cvetković.

Učesnici ovog Festivala su istakli da je on učinio da svi osećaju veliko zadovoljstvo zbog radosti deljenja pozorišne čarolije.

-I mi na sceni, ali i naša publika, koja je tu jer voli pozorište, uživamo i zahvalni smo organizatorima što Festival traje i što možemo da pokažemo naše glumačko umeće. Festival je učinio da se neki novi klinci zainteresuju i zavole „daske koje život znače“. Pored divnih sadržaja, pozorišnih predstava iz različitih krajeva naše zemlje, mi se ovde lepo družimo i iz vašeg grada ćemo poneti lepe uspomene, rekli su mladi glumci iz Inđije.

Ovo je četvrta predstava ovogodišnjeg Festivala, koji organizuje Narodna biblioteka „Rade Drainac“, uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Grada Prokuplja.

Veličina slova: