Crveni krst sproveo obuku za delovanje u slučaju elementarnih nepogoda
30. septembra 2019.
Vakcinacija protiv gripa počinje krajem oktobra
30. septembra 2019.
Prikaži sve

Humanost se uči od malena: Učenici Ćićkove škole instalirali aplikaciju „Pruži korak“

Učenici odeljenja 5/2 Osnovne škole „Ratko Pavlović Ćićko“ i njihov razredni starešina Marko Ćurčić su na svojim mobilnim telefonima instalirali aplikaciju „Pruži korak“. Ovo su uradili kako bi pomogli izgradnju nove Roditeljske kuće u Beogradu. Svaki korak koji naprave, društveno odgovorne kompanije će unovčiti i uplatiti Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR), kao donaciju za izgradnju nove Roditeljske kuće u Beogradu.

Formula je 1 kilometar=100 dinara.

Oni poručuju svima, pešačite što više, hodajte za svoje zdravlje, ali i za podršku u borbi, koju svaki dan vode mali super heroji-deca koja se leče od malignih bolesti.

-Roditeljske kuće su namenjene smeštaju i brizi o deci koja se leče od malignih bolesti, a koja dolaze iz unutrašnjosti Srbije i nemaju adekvatan smeštaj. One pružaju osećaj doma i čine da bolest deci ne oduzme detinjstvo, a njihovim roditeljima dostojanstvo. To je minimum, koji zaslužuje svako ljudsko biće u borbi za život, istakli su u ovoj Školi.

Odeljenje 5/2, poziva sve Prokupčane da instaliraju aplikaciju i pešače, da hodaju što više. Oni poručuju svima da na društvenim mrežama podele svoje dnevne rezultate i pričaju sa svojim prijateljima o ovoj humanoj akciji, kako bi za obolele drugare prikupili što više novca.

-Vas to ništa ne košta, a nekome znači mnogo, naglašavaju naši mladi i humani sugrađani.

Veličina slova: