Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић и градоначелник Прокупља Александар Симоновић обишли радове на мосту у Доњој Бресници
2. јула 2020.
Почиње жетва пшенице у Топличком округу
6. јула 2020.
Прикажи све

И млади и стари радили на сређивању игралишта

Да би сачували, али и додатно уредили игралиште и спортске терене, које се налази у склопу Спомен парка јунацима „Гвозденог пука“ у Гарићу, дечаци и девојчице из овог насеља покренули су иницијативу која је окупила све житеље овог краја. Овај простор  је сада лепши него икад, а деца се захваљују на помоћи Градској управи Прокупље, ЈКП „Хамеум“, али и  предузећима „Стаменковић“ и „Таки“, који су подржали и помогли да се њихова иницијатива спроведе у дело.

– Најмлађи житељи Гарића, из свих делова овог великог насеља скупили су се и покренули  иницијативу, да игралиште додатно уредимо. Ми  старији смо их подржали, јер је ово место на коме се сви окупљамо, али поносимо се чињеницом да овде долазе и деца и старији из свих делова града, како би се одморили, нешто ново научили, а они млађи, да би се играли са својим вршњацима – каже председник Месне заједнице  „Страхиња“ Вукоман Миленковић.

Један од покретача идеје да се игралиште додатно уреди био је и тринестогодишњи Огњен Рогановић, који каже да је ово место на коме највише воли да се игра са својим другарима и то преко целог дана до касних вечерњих сати.

-Овде се окупљамо да бисмо се дружили, али и играли фудбал и кошарку. Након зиме избрисале су нам се ознаке на спортском терену, па смо хтели да то обновимо, али и да заменимо мреже на головима. Све смо то успели уз помоћ старијих , који су подржали нашу иницијативу – каже Огњен.

Спомен парк јунацима“ Гвозденог пука“, свечано је отворен 2018. године у част стогодишњице од завршетка Великог Рата. У склопу Спомен парка, уређено је дечије игралиште са спортским теренима, на којима се свакодневно окупља велики број деце.

Величина слова: