Позоришна представа у Дому културе
13. јуна 2018.
Успешан завршетак школске године
15. јуна 2018.
Прикажи све

Изграђен пропуст преко стражавачке реке

Да је Општина Прокупље прави сервис грађана потврђују многе остварене иницијативе и захтеви упућени локалној самоуправи од стране житеља месних заједница. Грађани с правом очекују помоћ и разумевање, зато је напор локалне самоуправе да свима изађе у сусрет велики, али је још веће задовољство руководства Општине Прокупље када на овај начин унапреди квалитет живота својих суграђана.

Реагујући на захтев мештана Горње Стражаве да се у овом селу изгради пропуст преко реке,  председник Општине Прокупље Александар Симоновић је заједно са својим сарадницима присуствовао збору грађана месне заједнице Горња Стражава и упознао се са њиховим проблемима.

Том приликом утврђени су приоритети и договорено је да би изградња пропуста решила вишедеценијски проблем житеља овога села, који постоји од када постоји и ово прокупачко насеље где је настањено око 1000 становника.

Захваљујући разумевању локалне самоуправе која је издвојила средства за ту намену, у веома кратком року изграђен је бетонски плочасти пропуст дужине 5 метара и ширине 3 метра, чиме је омогућен безбедан пролаз преко реке ка засеоку који води према њивама и другим пољопривредним поседима.

– Ово је за нас велика ствар. Бавимо се пољопривредом и од ње и живимо, зато смо веома задовољни што ћемо лакше долазити до својих имања. За нас пољопривреднике нема ништа важније од тога, зато смо захвални локалној самоуправи што нам је испунила захтев. Сведоци смо да се свакодневно негде у нашој општини гради, поправља, санира и да је потребно много пара да сви буду задовољни, кажу мештани овога села који су дуги низ година чекали да добију безбедан прелаз преко реке.

Величина слова: