Одржано такмичење у спортском риболову на Топлици
17. јула 2019.
Настављен спортски програм поводом градске славе
18. јула 2019.
Прикажи све

Изложба и концерт за Прокупчане

У прокупачком Дому културе, синоћ је у оквиру славских свечаности, отворена изложба слика са Ивањданске ликовне колоније, која је ове године традиционално одржана по 15 пут.

Изложено је око 20 слика топличких стваралаца, који су овом приликом добили захвалнице од организатора за учешће на колонији која, поред уметничког, има и хуманитарни карактер.

–Ове године су наши програми у знаку јубилеја. Веома се радујемо што можемо да се похвалимо стогодишњицом постојања и успешног рада позоришта, али и петнаестогодишњицом ове наше колоније. Она се одвија под покровитељством Града Прокупља, али ју је ове године подржало и Министарство културе, препознајући њену важност у хуманитарном карактеру. Ради се о томе да продајом слика, помажемо манастир у Ајдановцу, тачније његову обнову, рекла је, отварајући изложбу слика са Ивањданске ликовне колоније, директор Дома културе Тијана Петровић.

Она је додала да је ове године Дом културе, кроз одобрени пројекат, у колонију укључио и чланове Друштва церебралне и дечије парализе у Прокупљу.

Тако је поред сликара Филипа Костеског, Бате Стајковића, Саше Болчине, Драгана Поповића, Милана Илића, Владе Новаковића, учествовала и Наташа Радивојевић из поменутог Друштва.

После отварања ове изложбе, публика се преселила у позоришну салу прокупачког Дома културе, где је уживала у концерту Гудачког квартета „Алегро“ из Ниша.

Овај Гудачки квартет је Прокупчанима приредио несвакидашњи угођај, свирајући, поред класике, и рок и поп композиције, и то пуних 50 минута, колико је концерт трајао.

Величина слова: