Krenula rezidba zasada pod voćem
11. februara 2019.
Uručeni sertifikati polaznicama obuke za gerontodomaćice
11. februara 2019.
Prikaži sve

Izložba skulptura i crteža u Galeriji „Boža Ilić“

Narodni muzej Toplice će sutra, u 13 sati, u Galeriji „Boža Ilić“ biti domaćin Mileni Vukajlović iz Kuršumlije, doktorandu Megatrenda u Beogradu, koja će za Prokupčane prirediti  samostalnu izložbu skulptura i crteža pod nazivom „Struktura energija“.

Pred otvaranje prve samostalne izložbe u Prokuplju, Vukajlovićeva je istakla da je ova njena postavka jedna vrsta eksperimenta i deo njenog istraživačkog rada u okviru doktorskog projekta.

-Ovi moji radovi jesu bili veliki izazov za mene, ali su istovremeno bili i jedna vrsta igre. Radila sam skulpture od kartona, što je bilo veoma izazovno, ali i relaksirajuće i interesantno zbog samog materijala, koji je veoma zahvalan za rad. Bukvalno sam se igrala radeći na promeni strukture ovog materijala i to je ustvari ono što je fascinantno. Motiv ove moje izložbe je drvo, a postavku čini više od 20 dela, naglasila je autor izložbe.

Ona je obećala da će posetioci moći da vide skulpture i crteže, koji odišu energijom koja raste, kruži i pokreće.  Energija na njenim delima, kako sama kaže, treperi i fascinira na poseban način.

-Postoje savršena umetnička dela, ali sa njima ne možete da živite. Ona nisu stvarana da budu u nečijoj kući, već isključivo i samo u muzeju. Ja sam istraživala energiju i predstavila je kroz apstrakciju. Kroz moja dela govori to dete koje u meni i dalje postoji, a koje stvara iz dana u dan, objasnila je Vukajlović, uputivši na ovaj način poziv svima koji vole umetnost, da dođu na otvaranje njene izložbe i provere koliko zaista ima energije u delima.

Ovo je Mileni Vukajlović šesta po redu samostalna izložba, ali prva u Prokuplju. Do sada je, kako kaže, izlagala u Beogradu, Gračanici i Kuršumliji. Učestvovala je i na brojnim kolektivnim izložbama i kolonijama.

Veličina slova: