За нова значајна истраживања на археолошком налазишту Плочник
20. фебруара 2019.
Фолклорна секција у сеоској школи у Доњој Речици
21. фебруара 2019.
Прикажи све

Јењавају респираторне инфекције и грипозна стања у Прокупљу

У последње време, све је мањи број оних који се јављају лекару због повишене температуре и респираторних инфекција, што би значило да број грипозних стања у Прокупљу јењава, саопштили су из прокупачког Дома здравља.
Како кажу, према броју прегледа, 50 одсто је мање оних који су тражили помоћ лекара Хитне службе.
-Ниједан пацијент са симптомима грипа и компликацијама услед респираторних инфекција у протеклих неколико дана није упућен из Дома здравља на дијагностику и даље лечење у прокупачку Болницу „Др Алекса Савић“, казали су данас у Дому здравља.
Ово потврђују и у прокупачкој Болници, где се број хоспитализованих у последњих неколико дана драстично смањио.
-На педијатрији тренутно је смештено седамнаесторо малишана, што је знатно мање од броја болесне деце која су овде била хоспитализована пре петнаестак дана због компликација изазваних респираторним инфекцијама и сумњом на грип, казали су из те здравствене установе.
Како додају, знатно је мањи и број болесника на Грудном одељењу, где се тренутно налази 12 пацијената.
Да грипозна стања јењавају, говори и податак да је у току данашњег дана у амбуланти Болнице прегледано само 15 болесника са различитим тегобама и индикацијама на разне болести.
-Пацијенти се добро осећају, неки су отпуштени…, истакли су из Службе за односе са јавношћу Опште болнице „Др Алекса Савић“ у Прокупљу.

Величина слова: