Za nova značajna istraživanja na arheološkom nalazištu Pločnik
20. februara 2019.
Folklorna sekcija u seoskoj školi u Donjoj Rečici
21. februara 2019.
Prikaži sve

Jenjavaju respiratorne infekcije i gripozna stanja u Prokuplju

U poslednje vreme, sve je manji broj onih koji se javljaju lekaru zbog povišene temperature i respiratornih infekcija, što bi značilo da broj gripoznih stanja u Prokuplju jenjava, saopštili su iz prokupačkog Doma zdravlja.
Kako kažu, prema broju pregleda, 50 odsto je manje onih koji su tražili pomoć lekara Hitne službe.
-Nijedan pacijent sa simptomima gripa i komplikacijama usled respiratornih infekcija u proteklih nekoliko dana nije upućen iz Doma zdravlja na dijagnostiku i dalje lečenje u prokupačku Bolnicu „Dr Aleksa Savić“, kazali su danas u Domu zdravlja.
Ovo potvrđuju i u prokupačkoj Bolnici, gde se broj hospitalizovanih u poslednjih nekoliko dana drastično smanjio.
-Na pedijatriji trenutno je smešteno sedamnaestoro mališana, što je znatno manje od broja bolesne dece koja su ovde bila hospitalizovana pre petnaestak dana zbog komplikacija izazvanih respiratornim infekcijama i sumnjom na grip, kazali su iz te zdravstvene ustanove.
Kako dodaju, znatno je manji i broj bolesnika na Grudnom odeljenju, gde se trenutno nalazi 12 pacijenata.
Da gripozna stanja jenjavaju, govori i podatak da je u toku današnjeg dana u ambulanti Bolnice pregledano samo 15 bolesnika sa različitim tegobama i indikacijama na razne bolesti.
-Pacijenti se dobro osećaju, neki su otpušteni…, istakli su iz Službe za odnose sa javnošću Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju.

Veličina slova: