Манифестација посвећена аутохтоној сорти „прокупац“
13. новембра 2019.
Подстицајна средства за унапређење пољопривредне производње
14. новембра 2019.
Прикажи све

Књижевни сусрет у прокупачкој Библиотеци

Народна библиотека „Раде Драинац“, за љубитеље писане речи, сутра, у 18 сати, организује књижевно вече, на коме ће Прокупчанин Стојан Обрадовић, представити своју нову књигу. Реч је о књизи под називом „Брисање сенке“, а о њој ће поред аутора, говорити и секретар Удружења књижевника Србије Бранислав Вељковић, песник Видак Маслаковић и доктор Даница Радуновић-Столић.

Овај стваралац је рођен у Вучитрну 1960. године, али од 1984. живи у Прокупљу. Радио је као професор физике у двема прокупачким школама, у Гимназији и „Радош Јовановић Сеља“. До сада је објавио три збирке песама „Припреме за атомски рат“, „Кроз таму незавршеног сна“ и „Светови непознатих додира“. Заступљен је у бројним књигама поезије, а песме је објављивао и у различитим књижевним часописима, међу којима су и Књижевне новине, Књижевна реч, Стварање, Нова Зора, Збиља.

Промоција његове нове књиге „Брисање сенке“, биће прилика за поновни сусрет овог аутора са Прокупчанима, љубитељима писане речи, али и поштоваоцима његовог стваралаштва.

Величина слова: